Velkommen

Dansk Dam Forening har to formål. For det første for at skabe interesse for og promovere dam i Danmark og for det andet for at holde turneringer og nominere danske spillere til WM kvalifikationsturneringerne.

Kompleksitet

Dam er overfladisk set et meget simpelt spil, men studerer man spillet nærmere finder man ud af at spillet har en overraskende dybde som man sjældent opdager når man bare spiller det for sjov.


Sort tur og sejr i 109 træk!

Tag eksempelvis positionen til venstre, under antagelse af perfekt spil fra begge spillere vil det tage spilleren med de sorte brikker 109 træk at vinde dette spil!

Hver spiller har kun 2 brikker men det er nok til at skabe en så kompleks formation, facinerende ikke ? Faktisk findes der bøger som kun omhandler positioner med under 2 brikker per spiller. Denne position er taget fra netop sådan en bog, bogen hedder "Midget Problems". Formationen er kendt under navnet første standard formation og er en af 6 standard formationer. Disse standard formationer er ikke konstruerede eller kunstige eksempler men er formationer som man tit støder på i turneringspil.

Dam Historie

Dam er et oldgammelt brætspil i stil med eksempelvis skak eller go. Historisk set har næsten hvert land haft deres egne sæt regler men dette har ændret sig og 2 sæt regler bliver mere og mere populære. Dansk Dam Forening og denne hjemmeside omhandler først og fremmest 8x8 versionen. Du kan finde mere historisk information i denne wikipedia artikel (på engelsk).